Inspo / New years eve

Bilden (oraclefox) har inspirerat till min nyårsklänning som jag ska slänga ihop. Enkel, snygg och användbar. Festligare blir den med hatt (tema för kvällen) och klackar, perfekt ju!

Patchwork / video

Årets tema för juklapparna är hemmagjort, lite personligare, lite bättre. Sitter just nu och syr på mamma och pappas juklapp som dem redan vet om. Det är ett jeanslapptäcke till deras sängar på landet. Använder mig av stuvar, sådant som jag hade liggandes hemma och ett och annat par jeans. Lapptäcket kommer att fodras med enfärgat jeans så att dem kan variera sig. Kommer bli grymt, bara jag blir klar i tid! Kommer visa er det färdiga resultatet på plats, men det dröjer nog till efter jul!

Mr. Rabbit

Bild / Tommy Bui
Älskar den här bilden som en bekant tog på mitt Mr. Rabbit halsband för läääängsen. Boken, med en dikt i, hänger på ena kedjan, på andra kedjan hittar ni Mr. Rabbit. Bäst av allt, halsbandet är från Lindex! Kaching.

Sneak a peek / video

Jag håller till på landet i helgen och vad jag gör, förutom att baka lussebullar, är en tröja. I klippet ovan får ni en titt på det numera färdiga bakstycket. Som ni ser så går det med racerfart! Mitt bittra uttryck beror på djup koncentration och inget annat. Hej hej!

Inspo / "pyjamasbyxa"

Om drygt en vecka (4:e november) fotar jag, hör och häpna, inte Josefine utan en annan snygging, vem får ni se då, i mina "pyjamasbyxor" som ni fått en liten kik av tidigare i veckan. Har en grym skärgårdsidé som jag hoppas
kunna överföra på bilderna (och om vädret tillåter, annars blir det plan B som inte finns, än).
Så länge får ni hålla till godo med Klingen som var en stor inspiration för mina "pyjamasbyxor" som jag för övrigt invigde i dagens storm. Men mina är lite vidare och lite mer rosa, lite mer extrema helt enkelt. Nyfikna?

En favorit

Har fotat mina favoritsmycken som kommer upp i ett eget inlägg snart, ville bara visa detta dödskallearmband från våra grannar på Smögenbryggan, Smyckesboden som har allt mellan himmel och jord från världens alla hörn. Bäst av allt, det kostade bara 80lappen. Här finns ett liknande, lite färgstarkare för dig som tyckte om det.

DIY // my feather in crime

Jag älskar min silverfjäder, nummer 2 i ordningen. Den första försvann när vi fotade i stallet och återfanns aldrig. Det här är jätteenkelt verkligen, jag har använt mig av mitt Lindexhalsband, en stor ring från ett tidigare halsband och fjädern från panduro (kostar ca. 25 sek tror jag, Josse stod för den sista).
Resultatet ser ni på bilden, fint va? Try this at home!

Inspo // stickad tröja

Ett nytt projekt etablerar sig i min hjärnbank. Ännu en stickad tröja. Har tillbringat de senaste timmarna med att rota igenom en stor del av style.com efter inspiration. Gillar hur Missoni skiftar färg (syns dåligt på bilden, om inte alls) men jag är också förälskad i Elin Klings enkla beigea variant. Jag hade gärna gjort en helsvart också, eller två. En ojämn och en jämn. Och en svart med vit polokrage. Jag känner mig själv rätt, beslutet kommer tas där och då. Framför olika kulörer och kvaliteér. Jag tvivlar på att den blir enfärgad, förmodligen med inslag av neon. Jag får sova på saken men hjälp mig gärna till rätt beslut i kommentarsfältet.

Och för er som undrar hur det går med mina "pyjamasbyxor" så råder jag er att kika in med jämna mellanrum, för snart händer det!

dödskallar På önskelistan


När jag skapade den här bloggen var tanken att det skulle finnas en skön balans mellan inredning och mode. Som ni kanske har märkt så har det varit mest mode det senaste, därför tänkte jag att jag visar er denna dödskallelykta som skulle passa perfekt i min ljuslyktsamling. Den guldiga är tyvärr lite utanför min prisklass men övriga (lila, röd och grön) ligger på 250 kr st.
Hintade lite diskret till min pojkvän genom att mmsa en bild så förhoppningsvis kommer åtminstone en av dem med tomten. De är från Kosta Boda och går att köpa här!

Sneakpeek / "Pyjamasbyxa"

Otroligt sunkiga bilder tagna med iphonen men poängen med en sneekpeak är ju att man inte ska avslöja allt så håll tillgodo.
Som ni ser fattas det en knapp, som jag ska välja ut nu, och så är byxorna på tok för långa. Hinner jag lägger jag även upp dem perfekt fotsida idag.
Bättre bilder kommer inom kort men jag hoppas ni blev lite nyfikna! Hej hej!

Inspo

Inspirationsbilder från oraclefox.
Är insnöad på sol, grönt gräs och smycken för tillfället. På torsdag blir det en inspirationssväng på Stockholms gator efter smycken och dyl..
Är hemma på måndag igen, då kommer mina pågående "pyjamasbyxor" att bli klara, längtar!

Seafire, walk with me

Seafire, walk with me
Freedom is just another word for nothing left to loose.
Modeller/ Josefine Bystedt och hennes ögonsten Seafire
Foto, styling & sömnad/ Malin Hedström
Jag, som många andra, stoppar in ena sidan på skjortan i linningen för att få en lite slarvigare, nonchalant look. Syftet med min skjorta är att jag nu ska slippa detta eftersom höger framstycke sticker upp 8 cm.
Skjortan är armlös för att slippa "knöl" i armhålan och manschetterna använder jag som en tuff detalj eller så slänger jag en kavaj över och låter fok tro att jag faktiskt har en hel skjorta på mig. Love it!

Behind the scene


Sneekpeak / Asymmetrisk skjorta

En liten smygtitt på skjortan vi ska fota imorgon (till vänster). Morgondagen kommer bjuda på en orange häst (Josse hatar när jag säger så), päls, slarviga kängor, fjädrar, läderväskor, filtar och mycket mera. Kolla in på söndag när jag fått upp bilderna här!

She was a girl who knew how to be happy


She was a girl who knew how to be happy even when she was sad.

And that's important. - Marilyn Monroe
Skjorta H&M/ Tröja Malin Hedström/ Byxor privata/ Mammas upputsade gamla läderskor/ LA keps
Modell/ Josefine Bystedt
Bilder och stylling/ Malin Hedström

RSS 2.0